Over mezelf

Mijn naam is Joost Smith. Ik ben vierentwintig jaar en studeer dit jaar af als audiovisuele vormgever aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Daarvoor heb ik de opleiding animatie/audiovisuele vormgeving gevolgd aan het Grafisch Lyceum in Utrecht.

Ik ken de kracht van een sterk concept en ben daarnaast thuis in de techniek die nodig is om het concept te realiseren.

Dat maakt mij een all-round audiovisueel ontwerper. Daarbij werk ik altijd vanuit een persoonlijke interesse.

Dat zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft en intrinsiek gemotiveerd bent om een onderwerp verder uit te diepen.

 

Bewegend beeld is mijn passie. Ons geheugen bestaat voor het grootste gedeelte uit beelden die in het digitale tijdperk steeds belangrijker worden.

In combinatie met geluid is beeld een heel sterk medium om een boodschap over te brengen.

Kwaliteit (techniek en ontwerp) is daarbij heel erg belangrijk. Als audiovisueel ontwerper streef ik dat in alle producten die ik maak na.

Mijn persoonlijke kracht ligt vooral in de eenvoud, het overbodige weglaten om precies over te houden wat het werk nodig heeft.

Door in het ontwerp alleen de essentie te laten zien versterk je de boodschap. Dat is een belangrijk onderdeel van mijn artistieke visie.

Daarnaast vind ik het belangrijk om op een goede en respectvolle manier om te gaan met sfeerbepalende en context beïnvloedende factoren als beeldvolgorde, kleurgebruik en geluid.

Tot slot is continu reflecteren op je eigen werk, het werk van anderen en op gemaakte keuzes voor elk project van wezenlijk belang.

Het werkt stimulerend en tilt zowel de projectleden als het projectresultaat naar een hoger niveau.

Het is mijn droom om van mijn passie mijn beroep maken en dagelijks bezig te zijn met het maken van audiovisuele ontwerpen en de realisatie daarvan.